Global Transport and Logistics
Vælg land

Vælg land

MyDSV

 

DSV Projects’ opgave med at planlægge og levere de i alt 22.000 betonringe til opførelsen af Cityringen er selskabets mest omfattende og tidskrævende leverance til dato. 

En ekspert i transport af tungt og overdimensioneret gods har arbejdet fuldtid fra 2012 til 2017 med at få det komplekse puslespil til at gå op i en højere enhed.
De i alt 22.000 betonringe med en samlet vægt på 385.000 tons skulle transporteres hele vejen fra fabrikken i Sassnitz til byggepladserne i indre København. Samtidig var det et væsentligt fokuspunkt hos entreprenøren i Copenhagen Metro Team, at transporterne belastede miljøet og påvirkede trafikken og bylivet mindst muligt. 

Halvering af kørsler i København 

Henrik Roland, der er Branch Manager for DSV Projects i Hedehusene, husker tydelig omfanget af opgaven og leveringen af de mange tonstunge betonringe til Cityringen:  

”De her 6 dele, som udgør en enkelt betonring, er enormt tunge, buede og glatte, og det besværliggjorde transporten med skib fra Tyskland til København og ikke mindst det sidste stykke ind til byen. Det krævede virkelig grundig planlægning og eksekvering fra vores team på opgaven.”

DSV’s ekspert i transport af store tunge betondele, Knud Kristensen, var dybt involveret i planlægningsfasen og havde fokus på at optimere sluttransporten fra Københavns Havn til de tre leveringsteder ved Nørrebroparken, Tømmergraven og Øster Søgade. 

”Totalvægten og højden ved stabling var helt klart de største udfordringer. For at nedbringe antallet af kørsler fik vi specialfremstillet de nødvendige trailere til formålet. I stedet for 3 aksler fik vi leveret lave trailere med 4 aksler, som levede op til de dengang nye krav for totalvægt i Danmark. I stedet for 50 tons kunne hver enkelt transport have en totalvægt på 56 tons, hvilket betød, at vi kunne have betondele til to hele ringe per kørsel. I det store hele gav det faktisk en halvering af kørsler i København fra 22.000 til kun 11.000 leveringer,” forklarer Knud Kristensen og fortsætter: 

”Højden var også en udfordring med flere broer fra Nordhavn og ind mod byen. Men vi fik nedbragt tykkelsen fra 12 til 7 cm på de bærende mellemlag i stablingen af de 6 elementer, der tilsammen udgør en ring. Det sparede os for 30 cm i højden og gav os flere kørselsmuligheder i byen, da vi blandt andet kunne komme under broerne langs Tuborgvej”. 


22.000 tonstunge betonringe til Cityringen
 

Fleksibilitet i forhold til byggeprojektet

For at kunne være smidige og fleksible i forhold til byggeprocessen under jorden valgte DSV at leje ca. 100.000 m2 plads i Nordhavnen til opbevaring af de mange betonelementer.   

”Det var det eneste rigtige at gøre, at vi lejede os ind i Nordhavn. Med så store volumener og ’just in time’-levering havde vi behov for en buffer mellem fabrik og slutlevering. Med opbevaring i Nordhavnen havde vi mulighed for at yde den nødvendige fleksibilitet over for både producenten i Sassnitz og Copenhagen Metro Team, og vi kunne på daglig basis tilrettelægge transporten af ringe til levering efter behov”. 

Fakta om projekt Cityring

  • Chartrede Ro-Ro skibe (Roll-on Roll-off) til at sejle mellem Sassnitz og København. Ca. 135 afgange fra Sassnitz til Københavns Havn (cirka 162 betonringe per last)
  • Leje af ca. 100.000 m2 i Københavns Havn til midlertidig opbevaring af betonringe inden levering ved Nørrebroparken, Tømmergraven og Øster Søgade
  • 5-6 planlagte kørsler per arbejdsdag med levering af elementer til i alt 10-12 betonringe

DSV Projects

DSV Projects er specialister i transport af tungt, overdimensioneret og udfordrende gods.

Har du behov for hjælp, tilbyder DSV Projects et uforpligtende serviceeftersyn og sparring i forbindelse med din transportplanlægning. 

Læs mere om DSV Projects

Læs mere om DSV Projects' uforpligtende serviceeftersyn

M3 Cityringen

Med M3 Cityringen forbindes København H, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg af en 15,5 kilometer lang underjordisk tunnelbane.

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Kontakt os